Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

--- 3η ΟΔΗΓΙΑ - Σχεδίαση με γεωμετρικά όργανα (PROJECT1)





  • Να δημιουργήσετε ένα φάκελο στην επιφάνεια εργασίας με το όνομα «math projects»


και να το χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε τα παρακάτω (κάθε όργανο ενεργοποιείται αν πατήσετε ΚΛΙΚ στο διπλανό του τετραγωνάκι) 

1. Με τον χάρακα ένα ευθύγραμμο τμήμα (κλικ στο τρίτο κουμπί και κλικ στο τμήμα μεταξύ 2 σημείων ) μήκους 10 cm και να το ονομάσετε ΑΒ.(κλικ στο 10ο κουμπί στο εισαγωγή κειμένου- και κλικ στο σημείο - και στο παράθυρο γράφουμε "Α" μαζί με τα εισαγωγικά  )

2. Ενεργοποιήστε το ορθογώνιο τρίγωνο και σχεδιάστε χρησιμοποιώντας το (μετακινήστε το κατάλληλα )  ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΘΕΤΗ στο ΑΒ από το Α και από το Β (τραινάκι).
Τι είδους γωνίες σχηματίζονται στα σημεία Α και Β ;Ποια τα μέτρα τους ;
Τι είναι μεταξύ τους οι ευθείες ; 

3. Ενεργοποιήστε τον διαβήτη τοποθετήστε το κέντρο του στο σημείο Α ,ανοίξτε τον με μήκος 10 cm και σχεδιάστε κύκλο (Α,10cm) (ο διαβήτης για να γράψει :πατήστε ΔΕΞΙ κλικ στο σημείο του- στην άκρη του μολυβιού και στο καινούριο παράθυρο κλικ στο ίχνος ενεργό και γυρίστε τον διαβήτη μετά ξανά κλικ στο ίχνος ενεργό ,για να μη γράφει  )
Σχεδιάστε τον κύκλο (Β,10cm).
Βρείτε τα ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΜΗΣ των 2 κύκλων(Κλικ στο 2ο κουμπί και στο τομή 2 αντικειμένων και κλικ πάνω στους 2 κύκλους). Να ονομάσετε τα ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΜΗΣ ως Γ και Δ .

4. Ενεργοποιήστε τον χάρακα και σχεδιάστε το ευθύγραμμο τμήμα ΓΔ. Πόσο είναι το μήκος του ; ( ο χάρακας είναι πιο μικρός από το ΓΔ ,πώς θα τα καταφέρετε ; )

5. Βρείτε το ΣΗΜΕΊΟ ΤΟΜΗΣ των ΑΒ και ΓΔ  και ονομάστε το Κ .Μετρήστε ενεργοποιώντας το μοιρογνωμόνιο την γωνία < ΑΚΓ. Τι είναι μεταξύ τους οι ΑΒ και ΓΔ ;

6. Μετρήστε με το μοιρογνωμόνιο τις γωνίες του τριγώνου ΑΒΓ και γράψτε τες με το κουμπί  Εισαγωγή κειμένου και ενεργοποιώντας το κουμπί latex όπου αν πχ είναι 60 μοιρών θα γράψετε  60^ο

ΣΩΣΤΕ  ότι κάνατε (κλικ στο αρχείο-κλικ στο αποθήκευση ως ) στο φάκελο «math projects» με το όνομα « όνομα μου –επίθετο μου- project1 »  όπου όνομα μου  θα γράψετε το όνομά σας , όπου επίθετο μου   θα γράψετε το επίθετό σας .


Αν έχετε απορίες γράψτε τες στέλνοντας τις πατώντας το κουμπί σχόλιο στο τέλος της ανάρτησης .Όταν κάνετε σχόλια, επιλέγετε το "ανώνυμος" και γράφετε το όνομά σας μέσα στο σχόλιο. Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητο, απλώς για να φαίνεται ότι αυτή η άποψη είναι δική σας.


ΚΑΛΗ   ΕΠΙΤΥΧΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου